Gartners Bimodal IT? The Morphis fast lane…

Gartners Bimodal IT? The Morphis fast lane…

Over hoe de business en IT zouden moeten samenwerken.

Van professor Volberda leerde ik ooit de strategische tegenstelling tussen exploitatie en exploratie. Het eerste kenmerkt zich door voorspelbaarheid, efficiency en robuustheid terwijl het tweede zich richt op creativiteit, flexibiliteit en innovativiteit.

De combinatie van exploitatie en exploratie staat garant voor problemen. In fusies en overnames, maar zeker ook in de IT…

Daar waar de business snel wil en moet veranderen en IT-ondersteuning daarvoor keihard nodig is, wordt de IT heartbeat vaak bepaald door grote, robuuste backend systemen, waar iedere verandering complex is en hoge impact heeft. De oplossing is nabij.

Gartner Research introduceerde nog niet zo lang geleden Bimodal IT. Dit houdt in dat IT in twee snelheden gemanaged wordt.

  • Aan ‘de achterkant’ bevinden zich de transactionele, robuuste, complexe systemen waaraan alleen gekwalificeerde medewerkers in een strakke procedure mogen ontwikkelen.
  • Aan ‘de voorkant’ vindt de dynamiek plaats. Dynamiek van customer journeys, communicatiekanalen, up- en cross-sell, enzovoort. Aanpassingen worden gedaan met een heartbeat waar iedereen opgewonden van wordt. In veel gevallen zit de business zelf aan het stuur. Dit wordt dan ook de Fast Lane genoemd.

Bij Morphis zetten wij al jaren onze klanten in de juiste versnelling. Ons customer service softwareproduct ProcessRunner is bij uitstek een Fast Lane oplossing. Klanten kunnen contactmomenten over verschillende kanalen in de ‘customer journey’ naar wens inrichten, zonder tussenkomst van ICT. En ook kunnen ze nieuwe kanalen, portalen, campagnes en apps snel toevoegen en aanpassen. Wijzigingen in de backend lane zijn niet nodig.

Fast genoeg? Wij vinden van niet. Daarom heeft zelfs onze oplossing weer haar eigen snelle baan. De best practices in onze Store of specifieke SDK-componenten kunnen in no time worden toegevoegd zonder dat het de stabiliteit beïnvloedt.

De Ultra Fast Lane dus …

Door: Martijn Huisman, directeur Morphis

5 oktober 2016
Blog