In slechts twee maanden tijd ProcessRunner in gebruik

In slechts twee maanden tijd ProcessRunner in gebruik

Drie bedrijven, één systeem.

Een cadeaubon schenken of uitje aanbieden? Grote kans dat het van WishWish komt. WishWish is namelijk de organisatie achter bedrijven als Pluimen, Complimento en Doecadeau en richt zich op geschenken voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Deze bedrijven, die zich naar buiten toe onafhankelijk van elkaar presenteren, maken daartoe gebruik van één servicedesk. Lange tijd verliep dat naar wens. Tot eind 2013. Toen liep de werkdruk te ver op.

Te veel verschillende systemen
Belangrijkste oorzaak was dat medewerkers gebruik maakten van wel zes verschillende systemen voor de aanschaf en verzilvering van de verschillende bonnen. En ook de afwikkeling van klantvragen nam onnodig veel tijd in beslag. In september 2014 benaderde WishWish dan ook Morphis. Belangrijkste wens was te komen tot één efficiënt softwaresysteem waarin alle processen afgehandeld konden worden. Datum van oplevering? Bij voorkeur vóór de drukke decembermaand die in aantocht was.

Korte implementatietijd
Twee maanden later was de ingebruikname van ProcessRunner een feit. Het heeft voor een flinke verandering gezorgd op de servicedesk. Zo hoeven medewerkers niet meer eindeloos te zoeken in de verschillende systemen. Alle processen worden nu via één enkel scherm afgehandeld. Of een klant nu belt om een cadeaubon van Pluimen te bestellen, een Complimento bon te verzilveren of dat hij wil weten wat de status van zijn bestelling is. Daarnaast is dankzij de introductie van ProcessRunner een einde gekomen aan alle persoonlijke takenlijstjes. Reageert een leverancier bijvoorbeeld niet op een vraag over de status van een bestelling dan wordt na een aantal dagen automatisch een nieuwe gestandaardiseerde e-mail gegenereerd. En ook de klant wordt direct van deze actie op de hoogte gesteld.

Forse tijdbesparing, meer overzicht
Al met al levert ProcessRunner WishWish veel voordelen op. Het systeem zorgt voor een forse tijdbesparing, contacten worden sneller afgehandeld en het overzicht is sterk verbeterd doordat alle medewerkers nu vanuit dezelfde ‘werkbak’ aan de slag zijn. Bij WishWish zijn ze heel tevreden over de nieuwe werkwijze en in de toekomst zal het aantal toepassingen dan ook alleen maar toenemen. Zo gaan ook andere afdelingen gebruikmaken van ProcessRunner en zullen naast Complimento en Pluimen meer concepten toegevoegd worden.

10 november 2014