Vandebron in zee met Morphis voor customer service oplossing

Vandebron in zee met Morphis voor customer service oplossing

Vandebron, de eerste leverancier in Nederland waarbij je energie direct van een duurzame bron koopt. Vandebron verbindt haar klanten rechtstreeks met lokale producenten. Het energiebedrijf staat vervolgens garant voor levering en zorgt ervoor dat het verbruik ook daadwerkelijk door de gekozen producent opgewekt wordt. Om dit unieke concept te kunnen faciliteren, heeft de energieleverancier gekozen voor de klantenservice software ProcessRunner van Morphis. Niek Bos, één van de directeuren van Morphis: “Het innovatieve concept waarmee Vandebron de energiemarkt vernieuwt, vergt een perfecte invulling van customer service. Het is één van de redenen waarom Vandebron voor onze cross-channel klantenservice software ProcessRunner gekozen heeft.”

Brede ondersteuning processen
Matthijs Guichelaar, één van de oprichters van Vandebron, is voorlopig erg te spreken over de gekozen oplossing. “ProcessRunner helpt ons allerlei processen te managen. Zodra een klant bijvoorbeeld voor een bepaalde producent heeft gekozen, moet de verkoop geregistreerd worden en de verwachte afname gereserveerd. Maar ook de wettelijke bedenktijd moet bijgehouden worden en de kredietwaardigheid gecontroleerd. ProcessRunner ondersteunt ons als front-end applicatie bij al die processen.”

Overtreffen klantverwachting met ProcessRunner
ProcessRunner is ontwikkeld met een duidelijke visie voor ogen: klantverwachtingen moeten niet slechts waargemaakt maar overtroffen worden. Bij Morphis zijn ze er namelijk van overtuigd dat dat voorwaarde is voor het creëren van loyale en tevreden klanten. Matthijs Guichelaar kan zich uitstekend vinden in deze visie op customer service. “Veel van onze concurrenten besteden hun klantenservice uit. En als er dan een vraag komt die iets verder gaat dan een adreswijziging, dan haken ze in zo’n belfabriek al snel af. Wij vinden het belangrijk dat we álle vragen direct en goed kunnen afhandelen, ook als die wat ingewikkelder zijn. ProcessRunner helpt ons daarbij. Dankzij het 360⁰ klantbeeld hebben onze medewerkers toegang tot alle benodigde informatie.”

Tevreden klanten
De implementatie van ProcessRunner heeft slechts twee maanden in beslag genomen en op 12 april van dit jaar is Vandebron officieel van start gegaan. Een maand na dato kan Guichelaar alleen maar tevreden zijn. “We groeien flink en krijgen veel complimenten van onze klanten. Die zijn erg tevreden. Zo zijn ze bijvoorbeeld zeer te spreken over de manier waarop we ze te woord staan. En dat is natuurlijk mede te danken aan de ondersteuning die ProcessRunner ons biedt.”

30 mei 2015
Persberichten