De Friesland Zorgverzekeraar

Campagnetijd voortaan peulenschil

morphis_testimonial_de_friesland_zorgverzekeraar.jpgConsumenten kunnen eenmaal per jaar van zorgverzekeraar veranderen. In 2010 maakten maar liefst 900.000 verzekerden gebruik van deze mogelijkheid. Deze switch periode heeft een enorme piekbelasting voor de maatschappijen tot gevolg. De Friesland Zorgverzekeraar maakt zich geen zorgen meer over deze jaarlijks terugkerende drukke tijd. Sinds de introductie van ProcessRunner is DFZ helemaal klaar voor de grote volksverhuizing.

Miljoenen overboord
Zorgverzekeraars vangen de kolossale piekbelasting voor hun front- en backoffice afdelingen vaak op met tijdelijk personeel. Maar met het inhuren van deze krachten zijn ze er nog niet. Vanwege de vaak complexe back-end systemen, de regelgeving, de variëteit in polissen en de vele uitzonderingen op de regels kunnen deze uitzendkrachten niet zomaar ingezet worden. Een opleiding van zo’n twee weken om nieuwe aanmeldingsformulieren te verwerken, is voor de gemiddelde zorgverzekeraar geen uitzondering. Een kostenpost van jaarlijks enkele miljoenen.

75% sneller inwerken
Vorig jaar besloot DFZ de piekbelasting aan te pakken. De vijfde zorgverzekeraar van Nederland schafte ProcessRunner van Morphis aan. Met hulp van dit systeem kunnen tijdelijke krachten veel sneller aan de slag. De relatie- en polisschermen van ProcessRunner, die volgens LEAN Six Sigma zijn opgebouwd, tonen namelijk uitsluitend informatie die voor het proces van toepassing is. De schermen leiden medewerkers stap voor stap door het aanmeldingsproces heen. Zelfs als het ingewikkelde uitzonderingsgevallen betreft. De inwerkperiode voor nieuwe medewerkers wordt daarmee teruggebracht tot één middag. Een besparing van maar liefst 75% op de huidige inwerktijd!

Meer tevreden klanten, blijere medewerkers
“Het ‘Alt-tabben’ en ‘copy-pasten’ tussen de diverse applicaties behoort definitief tot het verleden. Daarnaast hebben de agents van DFZ nu altijd inzicht in de openstaande processen per klant. Ook als deze processen nog bij een andere afdeling openstaan. Door de manier van werken met ProcessRunner komen fouten nauwelijks meer voor. En dat resulteert niet alleen in meer tevreden klanten maar ook in blijere medewerkers die hun werk met meer plezier uitvoeren.“