RWE/Essent

Essent Nederland met hulp van ProcessRunner klaar voor nieuwe energiemarkt.

rwe-essent-ref-300x150.jpgWas de energiemarkt tot enkele jaren geleden een zeer stabiele omgeving, nu zijn de omstandigheden radicaal anders. Klanten worden steeds veeleisender, nieuwe aanbieders zijn toegetreden, wet- en regelgeving is aangepast. Voor energiemaatschappij Essent reden om destijds een verandertraject te starten en te bouwen aan een nieuwe klantorganisatie.

Drie pijlers verandertraject
Het verandertraject kent drie pijlers. Allereerst wil Essent de uitgebreide kennis die de energieleverancier van zijn klanten heeft, kunnen vertalen naar actuele en potentiële klantwaarden. Daarnaast streeft het bedrijf ernaar een nieuwe klantorganisatie te ontwikkelen waarin klantgerichtheid, verantwoordelijkheid en continue verbetering centraal staan. Tot slot moet de uitvoering van producten en services, processen en systemen gericht zijn op minimale complexiteit en maximale flexibiliteit.

Rol Morphis
Met het verandertraject als helder uitgangspunt klopte Essent bij Morphis aan. Het toenmalige klantinformatiesysteem bood onvoldoende mogelijkheden om de ontstane uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Vervanging was de enige manier om de ambities van de organisatie te kunnen verwezenlijken. Het klantinformatiesysteem ProcessRunner biedt alle mogelijkheden waar de nieuwe organisatie behoefte aan heeft.

Voordelen ProcessRunner
Het klantinformatiesysteem ProcessRunner voorziet medewerkers van een integraal klantbeeld. Hierdoor kunnen klanten niet alleen sneller, maar ook beter geholpen worden. Het systeem is daarnaast  dermate intuïtief en eenvoudig dat de opleidingstijd sterk verkort wordt en nieuwe medewerkers snel aan de slag kunnen. Tot slot kan Essent vanuit een flexibele front-end voortaan razendsnel inspelen op veranderingen in de markt, zonder hiervoor grote aanpassingen te hoeven doen.